רוצים להיות מאסטר שף? תתחילו מלארגן את המטבח

אין מה לעשות, אנחנו הישראלים זה עם שאוהב אוכל טוב.

אנחנו אוהבים לבשל, אנחנו אוהבים לאכול, אנחנו אוהבים לראות תכניות בישול. ואולי אנחנו אוהבים יותר מכל להתמוגג מול המחמאות של החברים והמשפחה שנהנים מהאוכל ואומרים ”את/ה ממש מאסטר שף…“.

אבל הפעם לא באנו לתת לכם מתכונים לפסטות, טיפים לשיפור הצלי או לעשות כתבה על אוכל רחוב בתאילנד.

הפעם באנו לדבר על דבר חשוב לא פחות לכל שף חובב – סביבת העבודה שלכם, וכיצד לארגן אותה.

סביבת העבודה שלכם היא המטבח. זוהי פינת היצירה שלכם. כאן אתם לוקחים את חומרי הגלם, מעבדים אותם ויוצרים מאכלים טעימים.

לפעמים זוהי רק עוגה לשבת, לפעמים משהו שראיתם בטיקטוק ובא לכם לנסות. ואולי גם ארוחות שלמות לאירועים מיוחדים. ובמהלך הבישולים אתם מתעסקים עם סכינים, משטחי חיתוך, צלחות, קערות, סירים, מחבתות, בלנדר ועוד אינספור אביזרים שונים.

ובשביל לעשות את זה נכון אתם צריכים מרחב וסדר. המרחב והסדר מאפשרים לכם לעבוד בנוחות, ולמצוא כל דבר כאשר אתם צריכים.

אחרת חווית הבישול שלכם תיפגע, ובתור מאסטר שף אתם יודעים כי החוויה האישית שלכם משפיעה גם התוצאה הסופית.

עגלת שירות למטבח

אחד הפתרונות השימושיים ביותר הוא עגלת שירות למטבח. זהו אחד הפתרונות שבמבט ראשון עשוי להיראות מיותר, ואתם עשויים אף לחשוש שהוא יתפוס מקום יותר ממה שהוא יועיל.

אך כאשר מתחילים לעבוד מבינים כי אי אפשר בלעדיו.

עגלת שירות יכולה לבוא לעזרתכם בצורות שונות, זהו יכול להיות מתקן לאחסון פירות וירקות, מצרכים ואביזרים במטבח. כלומר שטח אחסון נוסף למטבח שלכם, כאשר היתרון המרכזי שלו הוא ניידות.

אתם יכולים להזיז את עגלת השירות ממקום למקום בהתאם לצרכים שלכם. אולי ברגע זה תרצו אותה קרוב למרחב העבודה, וכאשר תסיימו לעבוד תחזירו אותה לפינה. ובכלל, זהו גם פתרון שיכול להיות שימושי בשעת ההגשה.

כפות מדידה וכוסות מדידה

עוד דבר שיעשה לכם סדר בבישול, ואפילו יעלה את איכות התוצאה, הוא כלי מדידה שונים. כמה פעמים חיפשתם בגוגל המרת מידות בשביל לבדוק כמה כוסות זה 200 גרם קמח, או כמה כפיות זה 30 מ“ל שמן. וכאשר אומרים חצי כוס, אתם מסתכלים על הכוסות שלכם ורואים שישנם הבדלי גודל.

אם חשוב לכם שהמתכונים יהיו מדויקים ומושלמים, אינכם יכולים לעשות בערך, אתם זקוקים למידות מדויקות. כפיות מדידה וכוסות מדידה יאפשרו לכם לדייק את הכמויות של נוזלים ומוצרים יבשים.

אל תשברו את הראש כמה זה 10 אונקיות נוזל, וכמה כוסות צריך בשביל 150 מ“ל שמנת. ישנם כלי פלסטיק עם שנתות המסמנות את הכמויות ועושות לכם סדר.